Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Comédia realității în piesele lui Radu F. Alexandru

„Ultima dorință. Comédii”

Radu F. Alexandru

  • Editura Polirom
  • București, 2018
  • 296 de pagini
  • ediție broșată

Comédia realității în piesele lui Radu F. Alexandru


     Scenarist, scriitor, om politic, Radu F. Alexandru are o imagine destul de bună a realității românești și talentul de a-și expune opiniile în scris. De curând, a apărut volumul ”Ultima dorință”, cu precizarea Comédii, în care sunt incluse cinci piese de teatru: „În oglindă“, „Viaţa de familie văzută din interior“, „La vita è bella“, „Luminiţa de la capătul tunelului“ şi „Viaţa la Mica publicitate“.
     Lansarea volumului editat de Polirom a prilejuit o întâlnire a autorului cu publicul. Radu F. Alexandru a fost înconjurat de prietenii Sanda Vișan, George Mihăiță, Alex Ștefănescu.
     Intenția acestui volum, declarată de autor: „Îi cunosc bine pe toţi care se bălăcesc în burta caşalotului în care trăim. Pe cei de azi şi pe cei de ieri: preşedinţi, prim-miniştri, înalţi demnitari – leadership-ul, cum i se spune acum. Au făcut şi continuă să facă tot ce este în puterile lor ca lucrurile să rămînă pe pămîntul ăsta aşa cum sunt de cînd e lumea. Nu le-a fost uşor: mai tot timpul au fost tentative ale unora şi ale altora să ne destabilizeze, să ne colonizeze, să ne facă să ne mişcăm în rînd cu ceilalţi. Nu au reuşit şi nu vor reuşi în veci. Pentru că mereu şi mereu se ridică un «nou val» de români verzi care îşi iubesc ţara şi duc mai departe lupta de rezistenţă.”
     Radu F. Alexandru lucrează la finalizarea scenariul Cine-verite, care a primit finanțare de la CNC, va fi regizat de Horațiu Mălăele și produs de Castel Film.
Imagine: Nicolae Cara
Montaj: Radu Georgescu






 
()
Tags: editura polirom, george mihaita, radu f alexandru, volum de teatru ultima dorinta

Comments: