Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



„Carmen”, spectacol de gală la Piteşti, în 5 iunie


Spectacol de gală cu filmul Carmen la Cinema Trivale din Piteşti, în prezenţa regizorului Doru Niţescu şi a actorilor Maia Morgenstern, Iulia Lupaşcu şi Doru Ana.

     Debutul în lungmetraj al regizorului, lungmetrajul va fi proiectat la Piteşti vineri, 5 iunie, ora 20.30.
După ce a avut premiera mondială în cadrul Competiţiei Oficiale a Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo,
Carmen a fost prezentat în alte festivaluri, de la Göteborg sau Beijing, şi a avut premiera la Cinema Studio din Bucureşti. Carmen intră în circuitul cinematografelor din România începând cu data de 5 iunie 2015.
Filmul prezintă drama puternică a unei mame, Mariana (de Rodica Lazăr), şi a fiicei sale, Carmen (Iulia Lupaşcu). Doar un singur doctor, Sitaru (Adrian Titieni), îi dă şanse de supravieţuire fetiţei, şefa secţiei (Maia Morgenstern) unde este internată considerând însă că orice intervenţie este inutilă. Mariana nu poate accepta că nu este nimic de făcut şi, aproape singură împotriva tuturor, alege să se lupte pentru fiica ei.
Din distribuţie mai fac parte Mimi Brănescu, în rolul soţului Marianei, Doru Ana, interpretul rolului naşul, şi Constantin Drăgănescu, în rolul tatălui lui Puiu.
Povestea filmului este scrisă de scenaristul Tudor Voican împreună cu regizorul Doru Niţescu, având la bază o idee de Cătălin Cocriş. Muzica este semnată de Cristian Lolea, imaginea îi aparţine lui Silviu Stavilă, montajul e semnat de Dana Lucreţia Bunescu, iar coloana sonoră a fost realizată de Mihai Bogos.
Filmul este produs de Filmex România, în co-producţie cu Studioul Cinematografic al Ministerului Culturii şi cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, şi este distribuit de Cinemagix.
Detalii: cinemagix,ro / facebook

Tags: carmen film, doru nitescu, rodica lazar, silviu stavila, tudor voican

Comments: