Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism“03 By Pass” - banii sau viaţa?


       Au trecut doar câteva zile de când regizorul Nap Toader (Napoleon Helmis) a terminat filmările pentru al treilea lungmetraj din carieră. Filmul 03 By Pass spune povestea unui echipaj de salvare care experimentează, într-o singură noapte, evenimente ce le schimbă pentru totdeauna scara de valori şi percepţia asupra vieţii.

    Doctoriţa (Medeea Marinescu), asistentul ei (Alexandru Potocean) şi şoferul salvării (Gabriel Spahiu) sunt chemaţi, în tura de noapte, la casa unui bătrân care face un infarct. Nu reuşesc să-l resusciteze, dar o mare sumă de bani, pe care o găsesc în casa bolnavului, îi pune în faţa unor decizii deloc uşor de luat. Vor profita sau nu de oportunitate?
Filmările s-au desfăşurat în doar 22 de zile, deloc neobişnuit pentru o producţie românească, dar o adevărată provocare pentru echipa casei Clandestino Production, aflată la primul proiect de o asemenea anvergură. Nu doar casa de producţie a fost la debut. Nap Toader a ales să lucreze cu tineri cineaşti, care şi-au încercat pentru prima dată puterile cu un film de lung metraj, în ceea ce priveşte montajul, scenografia şi sunetul. Nu şi-a asumat însă riscuri când a venit vorba despre imagine, alegând să facă echipă cu Silviu Stavilă, cel care a fost director de imagine şi la Nuntă în Basarabia. Silviu Stavilă a avut, de această dată, şi rol de producător, împreună cu Corina Stavilă şi Mihai Bogos. Tags: 03 by pass, medeea marinescu, nap toader, napoleon helmis, silviu stavila

Comments: