Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismCaravana Filmului Românesc 2017


     De cinci ani, la Onești este sărbătoarea anuală a filmului românesc când vine caravana. Oamenii se adună din vreme în parcul orașului și asistă la pregătirile echipei. Vor să vadă cum se ridică ecranul, cum se pregătește proiecția și ce invitați au organizatorii de la MDV Audio Studio - Mihai Orășanu și Asociația CineCultura - Roxana Bușu.
     În prima seară din programul acestui an, filmul muzical Rămășagul, regizat de Gopo, a fost precedat de un concert cu Mihai Constantinescu. Melodiile lansate cu mulți ani în urmă au avut un succes imediat la copiii de azi, care au cântat și au dansat în ritmurile de la ”O lume minunată”.    
     Proiecțiile de filme au fost și în acest an în centrul programului, dar Caravana Filmului Românesc la Onești a avut și alte evenimente speciale. Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” a găzduit proiecții cu filme de desene animate, refăcute la MDV Audio Studio - Uimitoarele aventuri ale Muschetarilor, Aventurile lui Pin-Pin şi Misiunea spaţială Delta și lansarea cărții ”Cartea umbrelor mișcate” de Călin Cazan. 
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu
(12.09.2017)

Tags: asociatia cinecultura, caravana filmului romanesc onesti 2017, mdv audio studio, mihai constantinescu cantaret, mihai orasanu, roxana busu

Comments: