Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Bogdan Mirică la Atelierul Cinéfondation 2014


     Atelierul Cinéfondation 2014 a publicat lista celor 15 proiecte selectate şi îi invită pe realizatori la Festivalul de la Cannes. Împreună cu producătorii, cei 15 cineaşti pot să-şi găsească potenţiali parteneri pentru dezoltarea proiectului. Atelierul deschide astfel posibilităţi pentru coproducţii internaţionale, oferind o şansă pentru finalizarea unor noi filme.
Creat în 2005, Atelierul Cinéfondation are ca scop încurajarea creaţiei cinematografice şi dezvoltarea unei noi generaţii de cineaşti din întreaga lume şi a susţinut, timp de 9 ani, dezvoltarea a 141 de proiecte, dintre care 85 au intrat deja în cinematografe, iar 44 sunt în pre-producţie.
La această a 10-a ediţie, printre cineaştii selectaţi este Bogdan Mirică, cu proiectul Dogs.
Între 16-22 mai, sunt organizate întâlniri între aceşti tineri realizatori şi profesionişti interesaţi de proiecte noi. 
Pe site-ul www.cinefondation.com vor fi publicate, în aprilie, prezentările filmelor selectate.
Bogdan Mirică are studii de scenaristică şi producţie cinematografică la University of Westminster, clasa 2008. Este scenaristul şi regizorul scurtmetrajului Bora Bora, cu Alexandru Potocean, Mirela Zeţa, Ion Sapdaru, Ioana Flora, care face parte din trilogia Hot Shorts, lansată în cinematografe în 2011 de MediaPro Pictures. Bora Bora este singurul scurtmetraj românesc selectat la Festivalul de la Locarno în 2011.
 

Tags: bora bora, cinefondation, dogs, razvan mirica, scurtmetraj

Comments: