Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismA doua ediție FILM+ este în desfășurare cu 15 proiecte de scurtmetraj


     Cea de-a doua ediție FILM+, un laborator de lucru, consultanță și sprijin pentru realizatorii de scurtmetraj independent, este în desfășurare cu 15 proiecte selectate.

     Proiectele care fac parte din FILM+ în acest an sunt Creierul nu trebuie să știe c-a fost operat (Dorin Moldoveanu), Dedesubt (Radu Romaniuc), Dragă Moș Crăciun (Bogdan Ilieșiu), O sonatină dorinței (Vera Surățel), Ecran Albastru (Cătălin Moise), Botezați în noroi (Teo Zaharia), The good flirt (Iulian Stanciu & Laurențiu Gligor), Contact (Sînziana Bucura Nicola), Lecția de playback (Jean-Lorin Sterian), Oracol (Grațiela Bădescu), Ionuț și Călin (Sorin Poamă), Vânătoarea (Germain Kanda), Doar o privire (titlu în lucru, Răzvan Dutchevici), Drum bun, tăticule (Bianca Sescu) și Sindrom (Elias Ferkin). Mai multe detalii despre fiecare proiect în parte se află pe site-ul FILM+. Cele mai multe proiecte sunt scurtmetraje de ficțiune, însă în acest an au fost selectate în laborator și o animație, precum și două proiecte din zona de video art și experimental.
     În funcție de stadiul în care se află, proiectele primesc consultanță în dezvoltarea scenariului, sprijin pentru filmare (echipament, locații, întregirea echipei de filmare, îndrumare regie sau imagine etc.) sau pentru post-producție (imagine, sunet, montaj).
     Pentru a susține proiectele din laborator, FILM+ a antamat o serie de îndrumători și parteneri care lucrează cu fiecare proiect, ținând cont de nevoile sale specifice. Paul Negoescu îndrumă proiectele cu feedback și consultanță pentru scenariu, dezvoltare și producție, Tudor Jurgiu este din nou în echipa FILM+ ca tutore de scenaristică, Ana Drăghici asigură consultanța în imagine, iar Livia Rădulescu oferă consultanță în producție pentru unii dintre participanți. Partenerii de la Playtime Post, Dragoș Apetri și Gabi Basalici, susțin patru proiecte atât prin consultanță pe partea de editare video, cât și prin sprijin tehnic. Digital Cube asigură servicii de post-producție imagine pentru un proiect, Cristiana Apostol de la Aesir Studio oferă sprijin tehnic pentru efecte speciale, iar Lucian Iordan, din nou în echipa FILM+, va sprijini mai multe proiecte în etapele de post-producție imagine, colorizare și DCP. De asemenea, partenerii de la deFilm, Videolink și Axel Film susțin proiectele care se află în filmare cu echipamente și cosultanță tehnică, deFilm ajutând o parte dintre ele cu consultanță în producție și distribuție.
     A doua ediție a proiectului FILM+ a fost demarată la începutul lunii septembrie, când 15 proiecte au fost selectate dintr-un total de 57 de aplicații primite.
     A doua ediție FILM+ este co-finanțată de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.
     Detalii:  www.film-plus.ro // www.facebook.com/laboratorfilmplus

(17.10.2017)

Tags: afcn, ana draghici, atelier de scurtmetraj, film plus laborator, paul negoescu

Comments: