REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Vizitatorul” intră pe marile ecrane din 20 aprilie


     Thrillerul Vizitatorul (regia Jamil Hendi) va avea premiera în cinematografele din România pe 20 aprilie 2017.
     Filmul urmează să ruleze din 18 orașe: București, Iași, Constanța, Timișoara, Craiova, Deva, Botoșani, Piatra Neamț, Lugoj, Brăila, Baia Mare, Pitești, Târgu Mureș, Ploiești, Reșița, Oravița, Vulcan și Caransebeș.
     În Vizitatorul, un tânăr cuplu, Luca (Ionuț Grama) și Otilia (Oana-Irina Duțu), se mută la oraș cu ajutorul lui Vlad (Oleg Apostol), prietenul lor din copilărie. Ei închiriază un apartament într-o clădire veche, în care mai locuiește doar un bătrânel, Felix (Ion Haidu). Locuința are o istorie sumbră: fosta chiriașă, Irina (Andreea Boșneag), a dispărut în condiții misterioase în urmă cu șase luni. Într-o noapte, Otilia dispare la fel ca Irina. Luca va trebui să afle ce s-a întâmplat cu soția lui, dar și să reziste acuzațiilor celorlalți.
     „E ușor să spui film independent, în ziua de azi. Dar, pentru noi, a fost cu adevărat independent: o echipă mică, doar 15 zile de filmare (13 cumulate și două zile de completări, filmări în cele mai friguroase nopți ale anului), locații reale, dar cu un istoric la fel de interesant precum «rolul» jucat de ele în film (avem și o istorie cu o casetă video, folosită în film ca recuzită, gasită în locație întâmplător, care, ulterior, s-a dovedit a fi o înmormântare reală),” a declarat Jamil Hendi, regizorul filmului.
     Vizitatorul a avut premiera în cadrul secțiunii Shadows a TIFF 2016, având proiecții și la alte festivaluri internaționale precum Shanghai, Cairo, Jagran sau Portobello. La Fright Night Film Festival, Ionuț Grama a câștigat premiul pentru Cel mai bun actor străin în rol principal.
     Filmul este o producție Realdreh Productions în asociație cu AJJA Film și este distribuit de AJJA Film.
     Detalii: Facebook
(10.04.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ionut grama, jamil hendi, oana irina dutu, thriller romanesc, vizitatorul film

Opinii: