REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmValeriu Câmpan, un român în Australia


Invitat de Uniunea Cineaștilor din România, Valeriu Câmpan a revenit, după mulți ani, în țară. A fost prezent la proiecția filmului Beatriz’s War, pentru care semnează imaginea, lungmetraj co-produs de  Australia și Timorul de Est. Printre invitați s-a aflat și Radu Beligan, socrul lui Câmpan.
Al doilea motiv al vizitei în România a fost participarea la întâlnirea cu studenții Departamentului de Jurnalism al FSPAC – Universitatea Cluj, unde a fost invitat împreună cu soția Anamaria Beligan. Evenimentul a fost prilejuit de lansarea ediției îmbunătățite a cărții scrise de aceasta -  ”Încă un minut cu Monica Vitti” la Uniunea Scriitorilor din România, filiala Cluj. A fost proiectat și filmul Gătaia (1979), realizat de cei doi în perioada studenției.  
Valeriu Câmpan ne-a vorbit despre legătura dintre acest film și plecarea lui și a regizoarei Anamaria Beligan din țară, despre colaborarea cu Iosif  Demian, plecat și el în Australia, despre familie și contactul cu România. 
(10.08.2015)


Galerie Foto


Galerie Video:

Cuvinte cheie: anamaria beligan, cineasti romani in australia, gataia film, romani in strainatate, romanian filmmakers in autralia, valeriu campan

Opinii: