REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Valeriu Câmpan, un român în Australia


Invitat de Uniunea Cineaștilor din România, Valeriu Câmpan a revenit, după mulți ani, în țară. A fost prezent la proiecția filmului Beatriz’s War, pentru care semnează imaginea, lungmetraj co-produs de  Australia și Timorul de Est. Printre invitați s-a aflat și Radu Beligan, socrul lui Câmpan.
Al doilea motiv al vizitei în România a fost participarea la întâlnirea cu studenții Departamentului de Jurnalism al FSPAC – Universitatea Cluj, unde a fost invitat împreună cu soția Anamaria Beligan. Evenimentul a fost prilejuit de lansarea ediției îmbunătățite a cărții scrise de aceasta -  ”Încă un minut cu Monica Vitti” la Uniunea Scriitorilor din România, filiala Cluj. A fost proiectat și filmul Gătaia (1979), realizat de cei doi în perioada studenției.  
Valeriu Câmpan ne-a vorbit despre legătura dintre acest film și plecarea lui și a regizoarei Anamaria Beligan din țară, despre colaborarea cu Iosif  Demian, plecat și el în Australia, despre familie și contactul cu România. 
(10.08.2015)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: anamaria beligan, cineasti romani in australia, gataia film, romani in strainatate, romanian filmmakers in autralia, valeriu campan

Opinii: