REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmStăm acasă cu KineDok


    După o vară de proiecții în aer liber organizate de partenerii din Alba Iulia, Arad, București, Brăila, Focșani și Reșița, KineDok România revine cu un program de evenimente online cu filme și invitați. 
     Prima zi este cea de joi, 5 noiembrie, la ora 19:00, și constă în trei scurtmetraje Sahia Vintage pe tema locuirii: Scrisoare din orașul nou (Titus Mesaroș, 1978), Casa noastră ca o floare (Alexandru Boiangiu,1963), Aflați despre mine... (Adrian Sârbu, 1982) ce vor fi proiectate live pe pagina noastră de Facebook. După proiecție vom vorbi cu Adina Brădeanu - curatoarea proiectului, Alex Axinte - arhitect și Bogdan Iancu - antropolog, despre ce transformări au suferit locuințele în timpul socialismului în România și cum au fost acestea surprinse în documentarele Sahia.
      Evenimentele online continuă cu un film care folosește ingenios arhivele studioului Sahia și care se numără printre cele mai apreciate titluri din catalogul KineDok de anul acesta.  Distanța dintre mine și mine va putea fi vizionat în streaming live joi, 12 noiembrie de la ora 18:00. Proiecția va fi urmată de o discuție cu echipa filmului - realizatoarele Dana Bunescu și Mona Nicoară, și producătoarea Ada Solomon
     În același timp Biblioteca Județeană “Octavian Goga” din Cluj a pus la cale un program de proiecții online. Pe 12 noiembrie vor transmite live Srbenka (Nebojša Slijepčević, Croația, 2018), iar pe 26 noiembrie – Getto Balboa (Arpad Bogdan, Ungaria, 2018). Fiți cu ochii pe pagina lor de Facebook.
     Tot în noiembrie cinefilii vor putea revedea unul dintre documentarele favorite ale publicului, și anume Martorii lui Putin, care va putea fi vizionat gratuit pe website-ul KineDok, folosind voucher-ul StayhomeWatchkinedok. Acest eveniment va culmina pe 26 noiembrie cu o discuție transmisă live pe Facebook cu regizorul Vitaly Mansky.
Detalii: KineDok
(06.11.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adina brădeanu, distanta dintre mine si mine film, kinedok 2020, sahia vintage, titus mesaroș

Opinii: