REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmBalboa vine la KineDok


     Dacă aveții dubii cu privire la legătura dintre KineDok și Balboa, aflați atunci că aceasta chiar există. Nu e vorba de acel Rocky Balboa jucat de Sylvester Stallone, ci un Balboa în carne și oase care se antrenează chiar acum într-una dintre 
țările vecine. Provenind dintr-o familie săracă din ghetourile infame ale Budapestei, Zoli Szabó este o tânără speranță a box-ului autohton. Antrenorul lui este Misi Sipos, un fost membru al mafiei de cartier care, după ce a fost rănit aproape mortal într-un conflict sângeros cu un clan rival, a decis să-și schimbe viața și să ajute tinerii din familii defavorizate să stea departe de infracțiuni prin înființarea unui club de box în comunitate. Acum Misi face tot ce îi stă în putere pentru a-l feri pe Zoli de greșelile făcute de el în trecut. Aceste doua personaje și relația tată-fiu ce se înfiripă între ele fac subiectul documentarului Ghetto Balboa (r. Arpad Bogdan) - unul dintre cele mai dinamice documentare prezentate  anul acesta la KineDok. 
     Ghetto Balboa poate fi vizionat gratuit începând de astăzi, 18 iunie, pe website-ul nostru https://kinedok.net/ro, folosind voucherul KineDok_2020, urmând ca joi, 25 iunie la ora 20:30 să aibă loc discuția cu producătorul filmului, László Józsa. Acesta deține compania de producție Speak Easy Project, iar primul său documentar de lungmetraj ULTRA a fost unul dintre cele mai populare filme din catalogul Kinedok 2018.
Detalii:  KineDok
    
(18.06.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: arpad bogdan, ghetto balboa film, kinedok 2020, kinedok vod, lászló józsa

Opinii: