REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmSerialul RUXX, produs de Max Original în România, este pe HBO Max


RUXX, serialul produs de HBO Max și filmat în România, se apropie de final. Ultimul episod al serialului scris de Vera Ion și regizat de Iulia Rugină și Octav Gheorghe, care îi are în distribuție pe Raluca Aprodu, Mădălina Craiu, Șerban Pavlu, Alec Secăreanu, Alina Chivulescu, Ioana Bugarin, Marian Olteanu, Bogdan Dumitrache, va fi difuzat vineri, 15 aprilie.
     Serialul aduce „un anume tip de prospețime în limbaj (scenografie, costume, machiaj și păr, imagine, montaj), un tip de emoție familiară cu care e ușor să te identifici, niște actori foarte buni și extrem de carismatici și un dulce-amar care vine la pachet cu fiecare pas în care descoperi ceva nou despre tine.”, spune regizoarea Iulia Rugină.
     Pentru scenarista Vera Ion, RUXX este „un show cu personaje cărora le place viața. Există un clișeu despre serialele din Europa de Est, că sunt gri, apăsătoare și depresive, și cred că a fost o miză cu „Ruxx” să construim un film cu personaje vii, care au motivații puternice și chef de viață, care nu sunt resemnate „sub jugul istoriei”, care riscă, fac greșeli, uneori învață, uneori nu învață din ele, care sunt în mod sigur și enervante, dar și amuzante, și înduioșătoare, și curajoase, și emoționante, și în toate felurile în același timp. Și pe care le putem judeca, bineînțeles, dar călătoria e mai interesantă dacă nu o facem și dacă le dăm o șansă să le cunoaștem mai bine.”
     Rux, personajul principal al serialului, „descoperă despre ea lucruri pe care le descoperim și noi în realitate, în momentele când viața nu vrea să mai stea “cuminte” pe un drumul prestabilit. Cu toții vrem să avem control, uneori prea mult, asupra viitorului nostru. Dar planurile noastre “de acasă” de multe ori sunt doborâte de experiențele pe care le trăim în mod neașteptat. Și atunci ai două variante: ori te lași purtat de nesiguranța vieții și vezi unde te duce sau încerci să lupți cu ea și atunci e posibil să pierzi.”, spune actrița Raluca Aprodu.
     Cristina, sora ei, face lucruri din rebeliune, tocmai pentru că nu e acceptată de tatăl ei așa cum este ea. E unul dintre motivele pentru care devine ambițioasă. Ca să își confirme că drumul ei e cel bun, indiferent de susținerea tatălui. Sau de lipsa acestei susțineri.”, crede Mădălina Craiu.
     Bucureștiul e parte integrantă a serialului care invită spectatorii să-i aprecieze diversitatea și să-l redescopere. În acest scop, Questo, platforma de divertisment urban care oferă jocuri tematice de explorare a lumii reale, și HBO Max invită bucureștenii să descopere într-un mod inedit universul RUXX, printr-un tur în locurile de filmare. Combinând elemente de escape room, board game, vânătoare de comori și tururi de explorare, jocul de tip treasure hunt în aer liber oferă fanilor serialului posibilitatea de a intra în lumea serialului și a se bucura de o plimbare prin București. Jocul este disponibil gratuit până pe 1 mai în aplicația Questo: https://onelink.to/Questo 
Disponibil în prezent în 61 de țări, HBO Max își va continua expansiunea globală în 2022.
 
 
(14.04.2022)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: iulia rugina, octav gheorghe, raluca aprodu, ruxx productie max original, ruxx serial hbo, vera ion scenarist

Opinii: