REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Poveste de dragoste”, premieră în cinematografele din România


     Pe 27 noiembrie, Poveste de dragoste, regizat de Cristina Iacob, se lansează în cinematografele din România.
     Este un film despre iubirea dintre doi tineri artiști din zilele noastre. În preajma sărbătorilor de iarnă, într-un oraș vechi și fermecător din Transilvania, Sebastian (Dragoș Bucur) și Aprilia (Raluca Aprodu) încep o frumoasă poveste de dragoste.  Doar că nu e atât de simplu cum pare. Aflată în aria de influență a trei bărbați cu personalități puternice, Aprilia este nevoită să găsească echilibrul între viața de adult și alegerile unei inimi de copilă.  E vremea Crăciunului și viata îi rezervă acestei tinere frumoase și talentate doar cadourile pe care este suficient de puternică să le primească.
    Pentru Raluca Aprodu, misiunea nu a fost deloc ușoară. „Să te cheme și Aprilia, să mai fii și o fată frumoasă, să joci și într-o poveste de dragoste, nu cred că există ceva mai dificil pentru o actriță”, spune Alexandru Darie despre Raluca. „Aprilia învață să trăiască în acest film. Își începe viața îndrăgostindu-se, devine femeie acum. E o trecere de la păpușa stereotipă din începutul timpului, până la femeia care sacrifică totul de dragul iubirii,” spune Mișu Predescu, producătorul filmului, despre personajul Ralucăi Aprodu.
     Nici pentru Dragoș Bucur misiunea nu a fost mai simplă: a luat lecții de vioară și a trebuit să se pună în pielea unui personaj diferit de tot ce a mai jucat până acum: un tip romantic, „acel tip de personaj pe care îl joci odată-n viață,” după cum declară actorul. Deși la prima vedere este un tip sensibil, în Sebastian se ascunde un bărbat puternic, capabil să facă tot ce îi stă în putință pentru a-și salva povestea de iubire.
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alexandru darie, cristina iacob, dragos bucur, poveste de dragoste film, raluca aprodu

Opinii: