REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Alexandru Darie joacă în „Poveste de dragoste”


     Regizorul de teatru Alexandru Darie joacă un rol cheie în cel mai recent film al Cristinei Iacob (#Selfie), Poveste de dragoste.   
    Paul, personajul interpretat de Alexandru Darie, este un respectat regizor de teatru. Versatil și arogant, Paul nu poate accepta faptul că o tânără actriță îl poate părăsi. Își propune ca scop distrugerea carierei Apriliei (Raluca Aprodu) și, implicit, a relației pe care ea o are cu Sebastian (Dragoș Bucur).
    Despre rolul  său, el spune: „În lumea actorilor, se vehiculează ideea că personajele negative sunt cele mai provocatoare pentru a fi jucate. A fost un rol greu, Paul este un manipulator iar eu m-am simțit ca în lumea personajelor Walt Disney. Personajul are subtilitate, și, dincolo de zâmbet, o șmecherie îngrozitoare. Asta era imaginea mea despre Paul: un om care nu știe să zâmbească. Personajul ăsta trebuia compus din tăceri și mi-a fost frică că nu voi fi la înălțimea actorilor cu care am făcut echipă.”
     Poveste de dragoste a rulat la Festivalul Filmului de Dragoste de la Mons, la Montreal IFF și la Portobello IFF.
     În primul episod al making-of-ului, actorii și regizoarea au povestit despre procesul de selecție al actorilor și cum l-au convins pe Dragoș Bucur să joace, iar într-un altul au vorbit despre dificultățile întâmpinate la filmare.
     Filmul urmează să se lanseze în cinematografele din România pe 27 noiembrie și este distribuit de Zazu Film.


 



Galerie Foto

Cuvinte cheie: alexandru darie, critina iacob, dragos bucur, poveste de dragoste film, raluca aprodu

Opinii: