REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmSecvențe 3: Maia Morgenstern, despre scenele dificile din „Balanța”


     În al treilea episod al seriei Secvențe, Maia Morgenstern își amintește cât de dificile au fost filmările la Balanța, inclusiv din punct de vedere fizic. „A fost foarte dureroasă scena cu furtunul. Cine îl ținea? Domnul Lucian Pintilie”. Proiectat la Cannes în 1992, filmul regizat de Lucian Pintilie este prima producție românească restaurată în format digital 4K și va fi proiectat la Madrid în cadrul Festivalului Filmelor Francofone.
     Provocați de Alex Bogdan, câțiva dintre cei mai cunoscuți actori români revăd și comentează scene memorabile din cariera lor. Prima serie de 8 interviuri Secvențe poate fi urmărită gratuit, de oriunde din lume. Un nou episod este lansat în fiecare joi pe unlimited.tiff.ro.  În primele două episoade, Victor Rebengiuc a povestit despre scena bătăii din Moromeții, iar Tora Vasilescu a rememorat păruiala din De ce trag clopotele, Mitică?.

 
(19.03.2021)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alex bogdan, maia morgenstern, tora vasilescu, victor rebengiuc

Opinii: