REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmScurtmetraje Cinepub: „Fața galbenă care râde”, „Kazimir” și „Plimbare”


     În această săptămână, Cinepub lansează online trei scurtmetraje românești: Fața galbenă care râde (regia Constantin Popescu), Kazimir (regia Dorian Boguță) și Plimbare (regia Mihaela Popescu).
     Selecționat la Festivalul Internațional de Film de la Locarno, Fața galbenă care râde este o comedie emoționantă despre doi părinți nepricepuți în computere, care încearcă să ia legătura, prin Yahoo Messenger, cu fiul lor plecat în străinătate.
     Kazimir a câștigat Prix du premier film ou film d’ecole du conseil general du Finistre, Brest European Short Film Festival. Kazimir, care are puteri paranormale, este diacon într-un sat lipovenesc retras din zona Deltei Dunării. Legenda spune satul este bântuit de o  creatură necunoscută, motiv pentru care toți locuitorii se închid în casă noaptea. Dar într-un moment nepotrivit, doi turiști ajung în sat spre seară.
     Valeria Seciu este protagonista scurtmetrajului Plimbare, care spune povestea unei femei în vârstă care decide să iasă din casă și să se simtă din nou însuflețită. Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Locarno.
     Detalii: Cinepub.ro


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cinepub.ro, fata galbena care rade film, kazimir film, plimbarea film, scurtmetraje romanesti

Opinii: