REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmRomânia, țară invitată la Festivalul Internațional de Film de Scurtmetraj de la Izmir


     Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” de la Istanbul este invitat la Festivalul Internațional de Film de Scurtmetraj de la Izmir (30 octombrie - 4 noiembrie 2018). Ediția cu numărul XIX este văzută de criticii de specialitate, drept una dintre cele mai importante, prestigioase și respectate de gen, din Turcia și nu numai. În 2018, participă reprezentanți din 67 de țări, cu 2482 de producții și creații pentru categoriile animație, documentare, experimental și ficțiune, care intră în competiţia pentru Golden Cat Awards.
     Actrița Ana Ularu a acceptat propunerea organizatorilor și se va afla la Izmir pe întreaga perioadă a festivalului, ca membru al juriului.
     Pe lângă filmele prezente în concurs, organizatorii au pregătit și câteva secțiuni speciale: selecția Centrului Cultural Francez, selecția Euroshort Film, selecție din Festivalul de film Busho 2017, Selecția Institutului Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul, ultima având loc în data de 31 octombrie 2018, de la ora 15.00, la Centrul Cultural Francez.
     România, prin susținerea și propunerile ICR Istanbul, participă ca țară invitată, în cadrul unei secțiuni destinate scurtmetrajelor românești - „Romanian Cultural Institutes Films”, cu 6 producții agreate și de organizator. Acestea sunt: Offstage, regia Andrei Huțuleac, Bestia, regia Andreea Lăcătuș, Misterul unui caz simplu, regia Vera Surățel, Sterne, regia Bianca Rotaru, Amniotic, regia Bianca Rotaru și Apartamentul, regia Camelia Popa.
     Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” de la Istanbul își propune să continue promovarea celor mai recente producții cinematografice – Noul val al filmului românesc și succese internaționale de după 1945 din Strategia multianuală a ICR pentru perioada 2016 – 2019.
Detalii: icr.ro
(28.10.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ana ularu, andrei hutuleac, festivalul de film izmir 2018, institutul cultural roman istanbul, vera suratel

Opinii: