REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film80 de scurtmetraje la Comedy Short Film Festival @ Plaza România


La conferinţa de presă a primei ediţii a festivalului au participat actorii Ana Ularu şi Bogdan Dumitrache, membri ai juriului, Atilla Aydemir, management director la Anchor Grup.

     Din cele 700 de filme înscrise, Lucian Dobrovicescu, directorul artistic al festivalului, şi Alexandra Olivotto au ales 80, pentru cele trei secţiuni: competiţia oficială, filme studenţeşti şi animaţii.
În program sunt şi patru lungmetraje, printre care
Amintiri din epoca de aur, o producţie coordonată de Cristian Mungiu, care a scris scenariul. 
"Felicit iniţiativa organizatorilor, căci mi se pare absolut extraordinar ca un domeniu atât de nişat ca acela al scurtmetrajelor să fie transpus într-un mediu mainstream. E o alăturare fericită, sper să aducă public", a spus actriţa Ana Ularu. 
"Sunt un consumator de film de scurtmetraj. Are în general o viaţă scurtă, limitată la circuitul festivalier, arareori se întâlneşte cu marele public. De aceea consider că iniţiativa Anchor Grup e una foarte bună, care poate aduce scurtmetrajul mai aproape de public", a spus Bogdan Dumitrache. 
Atilla Aydemir a accentuat că la această primă ediţie a festivalului intrarea este gratuită şi că intenţia organizatorilor este ca evenimentul să devină o tradiţie. 
"Acest festival se adresează în primul  rând familiilor: Plaza România este un mall de familie şi am conceput un festival la care poate merge orice familie care doreşte să se relaxeze. E un festival la care poţi merge cu copiii”,  subliniază Dan Cîrstea de la United, producătorul festivalului. 
Principalele premii oferite la prima ediţie a Comedy Short Film Festival @ Plaza România (2 – 8 martie) sunt: Best Plaza Comedy Short Film Award (1500 de euro), Best Student Comedy Short Film Award (1000 de euro) şi Best Animation Comedy Short Film Award (1000 de euro). 
Asociaţia Make a Point va oferi Premiul “Viorica Bucur” (în valoare de 500 de euro) celui mai bun scurtmetraj românesc de comedie. La această categorie sunt filmele: Derby de  Paul Negoescu, Portret de familie de Marian Crişan, Retur de Emanuel Pârvu, Cai Putere de Daniel Sandu, Saga - Gabriel Achim, Faţa galbenă care râde - Constantin Popescu, 1969 de Aurelian Ispas şi Pastila fericirii de Cecilia Felm
éri. 
Unul dintre scurtmetrajele selectate în competiţia oficială va primi Premiul pentru cea mai bună imagine, acordat de regizorul Hanno H
öfer şi oferit de Cinelab România (1000 euro în servicii de laborator). 
Comedy Short Film Festival @ Plaza România este singurul festival de scurtmetraje de comedie organizat într-un mall din România şi se desfăşoară la Cinema Movieplex. 

Detalii: plazafilmfestival.ro


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ana ularu, anca damian, bogdan dumitrache, comedy short film festival plaza românia, hanno hofer, laurentiu damian, scurtmetraje romanesti

Opinii: