REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Împreună în România”, proiectat la ICR Istanbul


     Documentarul Împreună în România, realizat de Fundația Coroana din Iași, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române din Iași, în cadrul proiectului „Minorități minore”, a fost proiectat la ICR Istanbul luni seară, 22 mai 2017, în contextul Zilei mondiale pentru diversitate culturală, pentru dialog și dezvoltare inițiată de UNESCO.
     Spectatorii au putut afla mai multe informații despre cinci dintre minoritățile care trăiesc pe teritoriul României, cu o vizibilitate scăzută raportată la contribuția lor cultural-istorică pentru istoria și cultura României de astăzi: germani, turci, evrei, lipoveni, ucraineni. Evenimentul a venit în întâmpinarea solicitării urmaşilor turcilor și tătarilor dobrogeni, care au emigrat în anii ’40 în Republica Turcia, de a afla mai multe despre trecutul și prezentul minorității turce din România și nu numai.
     Proiectul „Minorități minore” a fost finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României, în Programul PA17/RO13 „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european” și s-a derulat în perioada 1.04.2015 – 30.03.2016.
     Detalii: www.icr.ro
(25.05.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: documentar romanesc, grant norvegia, liechtenstein, islanda, guvernul romaniei, impreuna in romania film, institutul cultural roman istanbul

Opinii: