REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Răscoala”, proiectat la Muzeul Republicii Populare Polone


     Institutul Cultural Român de la Varşovia susţine prezentarea filmului Răscoala (regia Mircea Mureşan), la Cracovia, în data de 9 februarie.
     Filmul, realizat în anul 1965 şi laureat, un an mai târziu, cu Premiul pentru debut la Festivalul de la Cannes, va fi proiectat la Muzeul PRL (Muzeul Republicii Populare Polone) din Cracovia, în cadrul unei expoziții dedicate comunismului în Europa Centrală şi de Est.
     Expoziţia este deschisă publicului până la data de 1 martie 2017 şi prezintă imagini din patru foste ţări socialiste - Polonia, RDG, România şi Iugoslavia - urmărind să parcurgă momentele esenţiale ale istoriei acestor ţări, de la preluarea puterii de către partidele comuniste şi până la prăbuşirea regimurilor totalitare. În fiecare lună, în cadrul expoziţiei, are loc proiecţia unui film realizat în perioada comunistă, într-una una dintre cele patru ţări menţionate.
     Detalii: ICR
(09.02.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: expozitie comunism europa centrala si de est, institutul cultural roman varsovia, mircea muresan, muzeul republicii populare polone, rascoala film

Opinii: