REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Premieră Cinepub: „Glissando”, regizat de Mircea Daneliuc


     Glissando (regia Mircea Daneliuc) este cea mai nouă premieră online pe Cinepub.
     După un conflict deschis al regizorului rebel Daneliuc cu autoritățile comuniste, după doi ani de așteptare în care filmul nu a primit aprobarea pentru a fi difuzat, după ce din varianta inițială s-au cenzurat 30 de minute, pe 2 septembrie 1984, Glissando, filmul-eveniment al României anilor '80, a avut premiera la București.
     Inspirat de povestirea Omul din Vis, de Cezar Petrescu, cu Ștefan Iordache interpretând un rol magistral și emblematic pentru istoria cinematografiei române, „filmul lui Mircea Daneliuc este unul dintre cele mai puternice proiecții ale individului prins în vâltoarea istoriei. Este un personaj memorabil al filmului european” (Titus Vîjeu).
     Un tânăr de bună educație și-a cheltuit banii la cărți și își petrece timpul în atmosfera nevrotică a cazinourilor și a aventurilor pasagere. Un om complice, prin indolență, la propriul dezastru. Căzut într-un spleen epuizant, pradă unor halucinații care fac confuze limitele realului și ale imaginarului, Theodorescu este obsedat de un portret în care găsește o surprinzătoare asemănare cu mama sa, dar și de visele în care apar femeia din tablou, precum și un personaj misterios, mesagerul propriului destin și, paradoxal, singurul său reper existențial.
     Detalii: Cinepub.ro
(04.11.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cinepub.ro, filme romanesti online, glissando film, mircea daneliuc

Opinii: