REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Octav” – proiecții speciale în țară


     Octav (regia Sergiu Ioan Celebidachi) intră pe marile ecrane din România pe 6 octombrie 2017, după premiera de gală de la Sala Palatului și proiecțiile speciale care vor avea loc în cinematografele și casele de cultură din România.
     Primele vizionări vor avea loc la Câmpulung Muscel (22 septembrie, Casa de cultură a sindicatelor C. D .Aricescu, ora 19:00), Craiova (23 septembrie, Cinema Patria, ora 19:00), Piatra Neamț (27 septembrie, Cinema Dacia, ora 19:00) și Roman, pe 28 septembrie, la Casa de Cultură, la ora 19:00.
     Filmul spune povestea lui Octav (Marcel Iureş), un bărbat în vârstă, care se reîntoarce la conacul copilăriei sale aflat undeva în zona rurală a României, cu dorința de a-l vinde. Ajuns aici, după o absență de zeci de ani, o fetiță care îi pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-și redescopere bucuria de a trăi.
     Din distribuție, mai fac parte actorii Victor RebengiucAndi VasluianuLia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Maria ObretinŞtefan VelniciucMihai Dinvale, Roxana Guttman, Silviu Biriș, Dana Rogoz, Alexandru Mandu, Alex Bogdan, Eric Aradits, Alessia Tofan.
     Directorul de imagine al filmului este Blasco Giurato, cel care a semnat imaginea și pentru Cinema Paradiso, câștigător al Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. Coloana sonoră îi aparține renumitului compozitor român Vladimir Cosma, care a semnat muzica a peste 400 de partituri pentru producţii cinematografice şi seriale TV. Vladimir Cosma este unul dintre cei mai cunoscuți compozitori din Franța și este recompensat cu peste 20 de distincții internaționale.
     Detalii: facebook
(20.09.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andi vasluianu, marcel iures, octav filmul, serge ioan celebidachi, victor rebengiuc

Opinii: