REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmConcertul Vladimir Cosma de la Paris, cu participarea Orchestrei Române de Tineret


     Un maraton muzical, de peste patru ore, a avut loc la Paris, în sala Palais des Congrès, duminică, 9 octombrie, de la ora 17, la care au participat 3700 de spectatori.
     Sub bagheta lui Vladimir Cosma au evoluat  Orchestra Româna de Tineret, fondată de muzicianul român Marin Cazacu, Corul Universităților din Paris, precum și artiști români și străini invitați speciali ai maestrului Vladimir Cosma: soprana Irina Baianț, Marius Preda, la tambal, Cezar Cazanoi la nai și fluiere, Emil Bizga, la trompetă,  Greg Zlap, la muzicuță, Richard Sanderson, voce.
     50 de ani de carieră de succes pentru Vladimir Cosma și un turneu-premieră cu tinerii artiști români, cu o sală, care a aplaudat, în picioare, o orchestră românească, de 75 de muzicieni, cu vârste cuprinse între 17 și 29 de ani, al cărui nume a fost schimbat, doar pentru acest turneu, în Orchestra Națională a României. Vladimir Cosma este un compozitor, violonist și dirijor român, cunoscut pe plan mondial, pentru compozițiile sale de muzică de film și de televiziune, în peste 400 de filme.
     Turneul a fost susținut și promovat de conducerea Institutului Cultural Român, cu contributia ICR Paris și a Ambasadei României la Paris. Turneul va continua între 7-17 februarie 2017, cu alte 9 concerte, în Franța și la Geneva (Elveția).
     Detalii: Icr.ro
(11.10.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: compozitor roman, institutul cultural roman paris, muzica de film, vladimir cosma

Opinii: