REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmO nouă dublă premieră studențească pe Cinepub: “Flux Reflux” & “Tabăra din Răzoare”


     Parteneriatul UNATC – Cinepub continuă, aducând spectatorilor din întreaga lume rarități, filme de școală greu accesibile sau necunoscute marelui public. Săptămâna aceasta paltforma oferă o nouă premieră dublă - Flux Reflux al Ioanei Grigore și Tabăra din Răzoare al lui Cristi Iftime
     "Un alt film la care țin este scurt metrajul Flux Reflux, primul contact cu pelicula, tot 16 mm alb negru. Este un film despre o despărțire. A pornit de la o piesă de teatru, “Cineva are să vină“, a norvegianului Jon Fosse, dar s-a transformat într-o altă poveste, păstrând doar ideea generală a textului inițial. Filmul vorbește despre doi oameni care se mută singuri într-o căsuță pe plajă, departe de agitația cotidiană. Dar, odată ajunși acolo, ea își dă seamă că nu asta este ceea ce își dorește.", spune Ioana Grigore despre filmul ei.
     "Da, filmul e inspirat din lucruri care mi s-au întâmplat, dar am ficţionalizat şi am încercat să fac în aşa fel încât spectatorul să se gândească la propria lui despărţire de o anumita vârstă. Nu e vorba neapărat de o vârstă biologică, ci mai degrabă de una psihologică. La unii se întâmplă la 18 ani, la alţii la 30. Este un moment de trecere la vârsta adultă. M-a atras să vorbesc despre eroi care sunt mai tineri decât mine. M-a atras să vorbesc despre vârsta asta care e uşor inconștientă.", declară Cristi Iftimfle despre Tabăra din Răzoare.
Detalii: Cinepub


     
(18.06.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cinepub vod, cristi iftime, flux reflux film, ioana grigore, scurtmetraje romanesti online, tabara din razoare film

Opinii: