Este ultima zi de tabără. Alex vrea neapărat să urce pe munte cu Vera, chiar dacă simte o durere ciudată în partea dreaptă a stomacului." /> Aarc.ro - Tabăra din Răzoare (2012)

Revistă online editată de Uniunea Cineaștilor din România

Premiul pentru publicistică 2015 al Asociaţiei Criticilor de film



Tabăra din Răzoare (2012)

The Camp in Razoare


22 min. - Scurtmetraj - -


Sinopsis :

Este ultima zi de tabără. Alex vrea neapărat să urce pe munte cu Vera, chiar dacă simte o durere ciudată în partea dreaptă a stomacului.

Regie: Cristi Iftime

Scenariu: Cristi Iftime

Actori Principali: Alex Potocean, Lorena-Andrada Zăbrăuțanu


Galerie foto


Galerie video


Vezi filmul pe Cinepub


Distribuție

Alexandru Potocean Alex
Lorena-Andrada Zăbrăuțanu Vera
Dan Aștilean Doctor
Vezi tot genericul

Producători

UNATC

Date de producție

Filmat în iulie 2011, în Maramureș. Din cauza ploii, cele 5 zile programate s-au transformat în 10.
Aparatura a fost transportată cu căruța pe Țibleș, pentru că mașinile s-au stricat.

Festivaluri

Trivia

  • Scurtmetrajul este, pentru regizor, lucrarea de absolvire a masterului în Regie la UNATC.
  • Film selectat la Festivalul de Film de la Cannes - Cinefondation în 2012.
  • Film selectat la Seara de film la Centrul Public al Fundaliei „Soros”, Festivalul European de Scurtmetraj de la Brest (Competilia Internațională),, AsterFest, Strumica, Festivalul Internațional de Film de la Drama, Festivalul Internațional de Film de la Bilbao, ,,Zinebi”, Festivalul Internațional de Scurt și Mediu Metraj ,,NexT”, București, Festivalul ,,FilmStock”, Vama Veche, Festivalul Internațional de Film Scurt de la Ploiești, Festivalul Internațional al Filmului Independent ,,Anonimul”, Sf. Gheorghe
Cristi Iftime despre film:
"Da, filmul e inspirat din lucruri care mi s-au întâmplat, dar am ficţionalizat şi am încercat să fac în aşa fel încât spectatorul să se gândească la propria lui desparţire de o anumita vârstă. Nu e vorba neapărat de o vârstă biologică, ci mai degrabă de una psihologică. La unii se întâmplă la 18 ani, la alţii la 30. Este un moment de trecere la vârsta adultă. M-a atras să vorbesc despre eroi care sunt mai tineri decât mine. M-a atras să vorbesc despre vârsta asta care e uşor inconstientă. Poziţia mea e cea a unui observator care se raportează la evenimente trecute, lucru pe care am încercat să îl marchez la nivel plastic. Nu am făcut flashback-uri, dar am lucrat cu nişte tablouri la care revin şi care sunt privite retrospectiv. Intenţia de restituire, de revenire la nişte evenimente din trecut e destul de clară pentru mine." (hotnews.ro)