REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Noiembrie”, premieră la Festivalul Internațional de Film de la Brest


     Debutul în regie al monteurului Ioachim Stroe, scurtmetrajul Noiembrie va avea premiera internațională în cadrul Festivalului de Film de la Brest (8-13 noiembrie 2016).
     Scurtmetrajul spune povestea lui Vlad care este ghid turistic pe vase de croazieră. Acum 8 ani, când a plecat din țară, el a lăsat în urmă o relație eșuată  dar și un copil, pe Max. Acum Max se află în pragul adolescenței iar Vlad, aflat pentru o săptămână în România, încearcă să recupereze din timpul pierdut.
     „Povestea reîntâlnirii dintre Vlad și fiul său Max, este, în primul rând o poveste despre transformare. Despre felul în care, la o anumită vârstă, copiii încetează să mai fie copii și se transformă în adolescenți. Despre cum străinii se pot transforma în prieteni și, nu în ultimul rând, despre cum se schimbă felul în care ne percepem noi pe noi, atunci când suntem fortați să fim sinceri,” declară Ioachim Stroe.
     Noiembrie îi are în distribuție pe Ovidiu Mihăiță și Vlad Alexandru, Ioachim Stroe semnează scenariul, regia dar și montajul, imaginea a fost realizată de Andrei Butică. Scenografia poartă semnătura Mălinei Ionescu, Maria Laura Stroe s-a ocupat de costume, sound-design Ioan Filip, muzica Alexandru Belc iar mixajul de sunet a fost realizat de Dan Ștefan Rucăreanu.
     Filmul este o producție independentă 100% semnată de WeAreBasca, produsă de Claudiu Mitcu, Robert Fița, Ioachim Stroe.
(22.09.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: best international film festival 2016, ioachim stroe, noiembrie film, wearebasca

Opinii: