REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



NexT Generation: „Lumea e a mea”, „Banana” și „Afterthought”


     Ediția aniversară a Festivalului Internațional NexT aduce în programul secțiunii NexT Generation trei lungmetraje de debut ale unor foști concurenți.
     Primul este debutul regizorului Nicolae Constantin Tănase, Lumea e a mea, iar celelalte două vor fi prezentate în premieră în România.
     Banana, în regia lui Andrea Jublin, este povestea unui băiat naiv, care vrea să câștige iubirea fetei visurilor lui dându-i meditații. Doar că nici el nu se prea descurcă cu școala.
     Afterthought, debutul lui Elad Keidan în lungmetraj, prezentat în selecția oficială a festivalului de la Cannes, are ca personaje doi bărbați din Haifa care urcă și coboară Muntele Carmel în direcții opuse, unul în căutarea unui cercel pierdut al nevestei sale, celălalt dornic să devină scriitor, deși trebuie să se alăture armatei.
     În plus, cei trei regizori, Andrea Jublin (Trofeul NexT 2007, nominalizat la Premiile Oscar), Elad Keidan (Trofeul NexT 2009) și Nicolae Constantin Tănase (Premiul Villa Kult în 2010), prezenți la București în calitate de invitați speciali ai festivalului și membri ai juriului Competiției Naționale de anul acesta, vor participa la o discuție cu publicul despre experiența regizării unui prim lungmetraj. Discuția va avea loc sâmbătă, 9 aprilie, începând cu ora 14.30, la Clubul Țăranului.
     Detalii: Nextfilmfestival.ro


Galerie Foto

Cuvinte cheie: lumea e a mea, next film festival 2015, next generation, nicolae constantin tanase

Opinii: