REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Marian Râlea şi Mircea Diaconu sunt “doi socri de coşmar” în “Cuscrii”


Marian Râlea este tatăl lui Paul Ipate în Cuscrii, comedie românească în premieră din 24 octombrie, în cinematografele din toată ţara.

Actorul este în film Ionel Ungureanu, tatăl lui Ionuţ, un om simplu, cu istorie şi temeri. Încearcă să facă faţă întâlnirii cu cuscrul Ştefan Vrânceanu (Mircea Diaconu) de dragul băiatului, dar când lucrurile încep să o ia razna, nu-i rămâne decât să reacţioneze. Sau să fugă. 
“Lumea vrea comedie şi comedii. Cu cât este jucată mai serios, cu atât comedia este mai adevărată. A fost o experienţă extraordinară, pentru că am avut ocazia de a ne întâlni cu Radu Potcoavă, cu o echipă de scenarişti tineri, care sunt şi actori, ca noi. Când joci alături de Luminiţa Gheorghiu, Gabriela Popescu, Ioana Blaj şi Paul Ipate, totul este de la sine înţeles că va funcţiona în această comedie. A fost un film făcut într-o lună de vară, care parcă s-a filmat de la sine”, spune Marian Râlea. 
Cea mai dificilă secvenţă pentru Marian Râlea a fost, poate, cea în care se află în conflict direct cu Mircea Diaconu, socrul “terorist”. “Când îl ai ca partener pe Mircea Diaconu, eşti obligat să te ridici cel puţin la nivelul talentului dânsului”. 
Din 24 octombrie, în cinematografele din toată ţara, comedia Cuscrii, regizată de Radu Potcoavă, îi aduce pe marile ecrane pe Luminiţa Gheorghiu, Mircea Diaconu, Marian Râlea, Gabriela Popescu, Ioana Blaj şi Paul Ipate. Eroii sunt Ionuţ şi Mariana, care se vor căsători în curând. E timpul ca familiile lor să se întâlnească şi să pună la cale fericitul eveniment. Cuscrii par să se înţeleagă perfect. Îi uneşte pasiunea pentru telenovele, lux, muzica românească a anilor ’80 şi ţuica. Mai ales ţuica. Pe măsură ce sticlele se golesc, neînţelegerile încep să apară. Trei cupluri, trei viziuni asupra nunţii: fast şi opulenţă (cu porumbei albi, Holograf şi Fuego), nuntă tradiţională (cu lăutari şi cort) sau una tinerească? Opţiuni diferite, tabere diferite. Nimeni nu cedează. Mai mult, cei doi cuscri îşi amintesc faptul că s-au mai întâlnit odată, acum 25 de ani. Erau în tabere diferite. Acum, ca prin minune, viaţa i-a adus din nou faţă în faţă. Urmează Marea Confruntare. E nevoie de o minune ca această nuntă să mai aibă loc… 
Cuscrii este un film produs de Media Pro Entertainment şi distribuit în România de Intercom Film. 
Filmul poate fi vizionat în premieră în cinematografele: reţeaua Cinema City, Grand Cinema & More Băneasa, Hollywood Multiplex, Movieplex, Cine Grand Titan şi Botoşani, Light Cinemas, Cityplex Brasov, Tulcea şi Constanţa, Patria Craiova, Cinema Sergiu Nicolaescu Târgu Jiu, Cinema Patria Bucureşti, Cinema “Florin Piersic” Cluj, Cinema Victoria Cluj, Cinema Palace Oradea, Cortina Digiplex Oradea, Cinema Pro, Cinema Capitol, Cinema Colours Alba  şi Craiova, Centrul Cultural “Eugen Ionescu” Slatina, Cinema Twins Ploieşti, Cinema Ostroveni Rm. Vâlcea, Line Cinema Rm. Vâlcea.
 

 
 
 
 
 
          


Cuvinte cheie: cuscrii, luminita gheorghiu, marian ralea, mircea diaconu, paul ipate, radu potcoava

Opinii: