REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmLes Films de Cannes à Bucarest: ”Hackerville”, serial HBO


Înainte de premiera din 4 noiembrie la HBO, Hackerville, cel mai nou serial produs în România, a avut o proiecție specială în cadrul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest, la care au participat actrița Anna Schumacher, actorii Vlad Brumaru și Voicu Dumitraș, producătorul executiv Tudor Reu. Întâlnirea cu publicul a fost moderată de Andrei Tănăsescu, unul dintre selecționerii filmelor românești.
     Hackerville este o co-producție TNT Series (Germania), HBO Europe, Mobra Films (România), regizată de Igor Cobileanski și Anca Miruna Lăzărescu, pe un scenariu la care au colaborat Laurențiu Rusescu, Daniel Sandu, Ralph Martin, Steve Bailie. Director de fotografie este polonezul Tomasz Augustynek, ajutat de Andrei Butică la filmările din România și de Liviu Pojoni jr la filmările din Germania. Muzica este semnată de Marius Leftărache. Cele șase episoade sunt postprocesate la Avanpost Digital Cube.
     Hackerville este un policier, în care o polițistă din Germania (Lisa Metz -Anna Schumacher) și un polițist din România (Adam Sandor - Andi Vasluianu) își unesc forțele pentru anihilarea unei rețele de hackeri din Timișoara. Nu cu mulți ani în urmă, orașul Râmnicu Vâlcea era numit ”Hackerville” de către multe instituții bancare și de securitate a rețelelor. Lisa s-a născut la Timișoara, de unde a emigrat tatăl ei (Ovidiu Schumacher) în timpul comunismului. Cei doi polițiști au mult de lucru, pentru că ițele poveștii sunt foarte complicate și în interior sunt oameni de afaceri, politicieni, polițiști. Actorul Vlad Brumaru și Voicu Dumitraș (elev la Colegiul Național Bănățean din Timișoara, membru al trupei de teatru) sunt doi frați orfani, cu aptitudini pentru infracțiunile pe internet, care intră în vizorul unor conducători de rețele de hackeri.
     Serialul este deja vândut în mai multe țări din Europa.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: anna schumacher, hackerville serial hbo, hbo europe, les films de cannes a bucarest 2018, mobra films, vlad brumaru, voicu dumitras

Opinii: