REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film“La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, deschide Festivalul de Film Românesc de la Valencia


     Filmele prezentate în cadrul Festivalului de Film Românesc, a cărui a X-ediție se desfășoară la Madrid, în Cineteca, vor fi proiectate la Valencia, în perioada 25 septembrie – 20 octombrie, în colaborare cu Filmoteca Institutului Valencian de Cultură.
     Inaugurarea festivalului va avea loc în data de 25 septembrie, la ora 20:30, cu pelicula La Gomera, cel mai recent lungmetraj al realizatorului Corneliu Porumboiu, care a reprezentat România în cursa pentru Premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj internațional în anul 2020.
      În cadrul Festivalului de Film Românesc sunt prezentate de asemenea ultimele producții ale regizorilor Corneliu Porumboiu (La Gomera) și Ivana Mladenović (Ivana cea groaznică), două din creațiile noului proiect cultural al regizorului Florin Șerban, trilogia Dragoste (Dragoste1. Câine, respectiv Dragoste 2. America), precum și lungmetrajul de debut al regizorului Hadrian Marcu (Un om la locului lui).
Detalii: ICR

(25.09.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: corneliu porumboiu, festivalul de film românesc de la valencia, institutul cultural roman, la gomera film

Opinii: