REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Institutul Cultural Român s-a afiliat la Creative Industries Federation


     Creative Industries Federation (Federația Industriilor Creative) din Marea Britanie a validat afilierea Institutului Cultural Român la acest organism. Decizia a fost luată cu prilejul întâlnirii bianuale a Consiliului Internațional al CIF, care a avut loc săptămâna trecută la Londra. Se concretizează astfel, demersurile inițiate de președintele ICR, doamna Liliana Țuroiu, cu prilejul vizitei efectuate la Londra în luna septembrie 2017.
     Creative Industries Federation (CIF) este organizația reprezentativă a industriilor creative britanice care numără peste 1.000 de companii, fundații, instituții publice și private, a căror contribuție la economia Marii Britanice este estimată la aproximativ 90 de miliarde de lire sterline anual. Din conducerea Federației și a Consiliilor de pilotaj fac parte numele cele mai importante ale sectorului creativ și cultural britanic, iar recomandările și pozițiile formulate de C.I.F. prin rapoarte periodice, documente tematice sau declarații publice au o influență semnificativă asupra politicilor publice adoptate de Parlament și Guvern.          
     Tot la această ședință, inspirată de afilierea ICR, s-a decis deschiderea Federației către ambasade și institute culturale, recunoscându-se astfel contribuția semnificativă a programelor de diplomație culturală la sectorul creativ din Marea Britanie.  
     De asemenea, Dorian Branea, directorul ICR Londra, a transmis propunerea ICR de organizare, la București, la începutul anului 2018, a unei conferințe româno-britanice a industriilor creative. Aceste demersuri se înscriu în politica de promovare a industriilor creative românești ca prioritate strategică, în centrul acțiunilor ICR.
     Detalii: ICR
(15.11.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: creative industries federation, icr londra, institutul cultural roman

Opinii: