REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Iulia Lumânare, actriță și directoare de casting


     Am întâlnit-o pe Iulia Lumânare pe platoul de filmare, la noua peliculă regizată de Sinișa Dragin, în care joacă alături de Răzvan Vasilescu și Ciprian Nicula.
     În curând, o vom vedea în Pororoca, film regizat de Constantin Popescu, în care are rol principal, alături de Bogdan Dumitrache, și care va avea premiera în 19 ianuarie 2018.
     În afară de numeroasele partituri care i se oferă în teatru și film, Iulia este co-scenarist la Ana, mon amour, împreună cu Călin Peter Netzer, dar și director de casting, responsabilitate asumată firesc, după lucrul la scenariu. Această experiență, pe care o considera accidentală, i-a adus un nou proiect, Cărturan (titlu de lucru), un lungmetraj regizat de Liviu Săndulescu, în care joacă alături de Teodor Corban și pentru care e directoare de casting. A mai colaborat cu Liviu Săndulescu la scurtmetrajul Betoniera. Filmările pentru Cărturan, debutul în lungmetraj al lui Săndulescu, vor începe în primăvară.
     Iulia își dorește să scrie și să regizeze un film, dar așteaptă să vină povestea potrivită și un moment de răgaz.

    
 
(20.12.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ana, mon amour film, casting filme romanesti, iulia lumanare, liviu sandulescu, pororoca film, sinisa dragin

Opinii: