REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmInterviul săptămânii cu Teodor Corban


     Este meritul lui Corneliu Porumboiu că l-a descoperit pe Teodor Corban pe scena Teatrului Naţional din Iaşi unde, începând din 1989, a jucat şi joacă roluri importante din dramaturgia românească (Coana Chiriţa, Nae Girimea, Farfuridi) şi universală (Tartuffe, Lopahin, Biedermann). Aşa se face că l-am descoperit şi noi mai întâi în rolul primarului din scurtmetrajul Călătorie la oraş, mai apoi în Jderescu, patronul unei televiziuni de apartament dintr-un oraş de provincie din A fost sau n-a fost? Timp de aproape zece ani, filmografia lui s-a îmbogăţit constant, mai ales cu roluri de plan doi.
     2015 pare a fi, pentru cariera cinematografică a lui Teodor Corban, anul unui nou început cu cele două roluri principale de excepţie: zapciul din Aferim! de Radu Jude şi Sandu Pătraşcu din Un etaj mai jos de Radu Muntean. Şi asta nu e tot. Urmează noul film al lui Nae Caranfil, 6,9 pe Scara Richter, cu premiera în 20 ianuarie 2017.

Imagine: Dan Țuculescu
 
(12.10.2015)


Galerie Foto


Galerie Video:

Cuvinte cheie: 6,9 pe scara richter film, a fost sau n-a fost film, aferim film, interviul saptamanii cu teodor corban, un etaj mai jos film

Opinii: