REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



”Inimi cicatrizate” în cinematografe


     Filmul scris și regizat de Radu Jude intră în cinematografe din 18 noiembrie. Inimi cicatrizate a fost proiectat în diferite festivaluri, printre care cel de la Salonic. A fost premiat la Locarno și a fost inclus în programul special de filme românești din cadrul Les Films de Cannes à Bucarest. Pelicula produsă de Ada Solomon are în rolurile principale doi tineri actori, Lucian Rus și Ilinca Hărnuț, dar și o tânără regizoare care își probează talentele actoricești – Ivana Mladenović. Apariții speciale au actorul Șerban Pavlu și regizorul Alexandru Dabija, care a colaborat, ca actor, cu Radu Jude la O umbră de nor și Aferim! Pentru următorul proiect, Jude vrea să-i propună un rol principal.
   Ivana Mladenović este acum în perioada de post-producție cu debutul ei regizoral în lungmetraj, Soldații, film produs tot de Ada Solomon. Lucian Rus și Ilinca Hărnuț lucrează acum cu Radu Jude la un proiect teatral, o adaptare a scenariului scris de Reiner Werner Fassbinder pentru Ali: Frica mănâncă sufletul, pe care cineastul german l-a și regizat în 1974. 
Imagine: Valeriu Ciubotaru
(14.11.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ada solomon, hi film productions, inimi cicatrizate film, ivana mladenovic, lucian teodor rus, radu jude, scarred hearts film

Opinii: