REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmHyperFest 2017


     Festivalul de Film Studențesc HyperFest, organizat de Universitatea Hyperion, a continuat, și la ediția din 2017, structura și criteriile de selecție de la ediția din 2016, păstrând și locul de desfășurare - Cinema Europa. Producătorul Avram Iclozan, manager al festivalului, și regizoarea Catrinel Dănăiață, director artistic, au adus și câteva noutăți. Au fost două jurii, unul alcătuit din cineaști – Andrea de Sica, Enrico Vannucci, Dorotheea Petre, Ana Ularu, Barbu Bălășoiu, și altul alcătuit din critici de film – Manuela Cernat, Mihai Fulger, Andreea Berechet, astfel că s-au acordat multe premii pentru producții studențești din Austria, Olanda, Germania, Israel, dar și pentru cele românești, de la Universitatea Hyperion sau de la UNATC.
     În fiecare seară de festival au fost proiectate filme românești recente, în prezența realizatorilor: 6,9 pe Scara Richter, de Nae Caranfil, Vara s-a sfârșit, de Radu Potcoavă, Breaking News, de Iulia Rugină, Un pas în urma serafimilor, de Daniel Sandu. Ca bonus, festivalul a prezentat, în premieră, pelicula I Figli della Notte, regizat de Andrea de Sica.
     O altă noutate a fost reprezentată de masterclass-urile cu Cristi Puiu, Adrian Titieni și Nicoleta Ciobanu (acting coach).
     În afară de premiile acordate de jurii, HyperFest a avut un Premiu special pentru actrița Rodica Mandache.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu
 
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adrian titieni, avram iclozan, catrinel danaiata, hyperfest 2017, hyperfest international student film festival

Opinii: