REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmEva Pervolovici şi Mădălina Constantin


Eva şi Mădălina fac parte din comunitatea de cineaşti români care locuiesc la Paris. După absolvirea cursurilor UNATC, regizoarea Eva Pervolovici a plecat în 2007 să facă un master în Scoţia, iar în 2008 s-a mutat în Franţa, unde acum face doctoratul.
Mădălina Constantin a plecat la Paris imediat după ce şi-a luat diploma de la UNATC – Actorie. Jucase în Faimosul paparazzo, Binecuvântată fii, închisoare şi Hacker. În 2013, a primit Premiul ADAMI pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de la Clermont-Ferrand, cu rolul din Solitudes, o coproducţie franco-română regizată de Liova Jedlicki.
Cele două, împreună cu scenarista Monica Stan, formează o echipă pentru diferite proiecte de film. Toate trei au scris scenariul pentru scurtmetrajul Mina (2011), în care Mădălina are rolul principal.
Eva şi Mădălina au venit în România la premiera lungmetrajului Marussia. Au fost împreună la Cinema Studio, apoi în turneu de promovare prin ţară.
Marussia este debutul în lungmetraj al regizoarei Eva Pervolovici, care a scris scenariul împreună cu Monica Stan. Mădălina Constantin are un rol secundar în film, Tatiana. 
Imagine: Dan Ţuculescu

 
(13.04.2015)

Cuvinte cheie: cineasti romani la paris, eva pervolovici, film romanesc, madalina constantin, marussia film, monica stan

Opinii: