REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Două lozuri” și „Afacerea Est”, premieră HBO în ianuarie


     Cele două comedii românești Două lozuri (regia Paul Negoescu) și Afacerea Est (regia Igor Cobileanski), care au intrat anul trecut în cinematografele din România, vor avea premiera HBO România în luna ianuarie 2017.
     Afacerea Est spune povestea unei prietenii dintre doi moldoveni, Marian (Constantin Pușcașu), un intelectual de provincie, și Petro (Ion Sapdaru), un oportunist plin de idei. Cei doi se avântă într-o călătorie nebunească în căutarea banilor necesari pentru a-și îndeplini visurile: Marian vrea să se căsătorească cu Veronica (Anne Marie Chertic), în timp ce Petro își dorește o macara pe care s-o închirieze. Ei decid să devină parteneri de afaceri și încep să lucreze la un plan: să vândă un vagon de potcoave. Planurile li se dau peste cap, dar cu toate acestea Marian și Petro nu își pierd optimismul și încearcă alte metode de a se căpătui. Filmul are premiera pe 28 ianuarie pe HBO, dar va putea fi văzut și pe 29 ianuarie și 3 februarie 2017.
     Două lozuri îi are ca protagoniști pe Alexandru PapadopolDragoş Bucur şi Dorian Boguţă, și spune povestea comică a unor oameni disperați care recurg la soluția visată de noi toți atunci când avem nevoie de bani repede și simplu – joacă la Loto 6/49. Dar nepriceperea le va juca feste, căci, pentru a câștiga la loto nu e de ajuns numai să cumperi bilet și acesta să fie câștigător, ci să și știi să ai grijă de el, să nu-l rătăcești. Filmul va avea premiera pe 29 ianuarie pe HBO România, urmând să mai fie programat pe 30 ianuarie și 1, 2 și 10 februarie 2017.
     Detaii: HBO
(03.01.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: afacerea est film, comedie romaneasca, doua lozuri film, hbo romania, igor cobileanski, paul negoescu

Opinii: