REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film”Două lozuri” la Săptămânile Filmului European din Bosnia şi Herţegovina


     Filmul regizat de Paul Negoescu va fi proiectat pe 25 octombrie şi 14 noiembrie, în cadrul Săptămânilor Filmului European din Bosnia şi Herţegovina, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena.
Clusterul EUNIC Bosnia și Herțegovina organizează a opta ediţie a Săptămânilor Filmului European: 20-27 octombrie, la Multiplex Ekran din oraşul Zenica, şi 9-16 noiembrie la Kino Kozara din oraşul Prijedor. Din program fac parte producții cinematografice din Austria, Cehia, Germania, Olanda, Polonia, România, Spania şi Ungaria. Institutul Cultural Român de la Viena este membru în clusterul EUNIC Bosnia și Herțegovina din luna mai 2016.
     Pelicula Două lozuri, o producție Actoriedefilm.ro,  a avut premiera internaţională în cadrul Festivalului de Film de la Zürich (22 septembrie – 2 octombrie), unde a câștigat Mențiunea specială a juriului. Comedia românească a fost reprezentată la festival de actorul Dorian Boguță, regizorul și scenaristul Paul Negoescu, directorul de imagine Ana Drăghici și producătorul executiv Ovidiu Stancu, având susținerea Institutului Cultural Român de la Viena. Filmul a participat în competiția Festivalului Internațional al FilmuluiFrancofon de la Namur, Belgia (1-3 octombrie), iardin 7 octombrie este prezentat în cinematografele din România.
Detalii: icr.ro
(20.10.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bosnia si hertegovina, doua lozuri film 2015, icr viena, paul negoescu

Opinii: