REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Ghinionistul”, o comedie de Iura Luncașu, intră în cinematografe pe 8 decembrie


     După ce în urmă cu un an aborda pentru prima dată genul thriller cu filmul Tudo, Iura Luncaşu revine pe marile ecrane din 8 decembrie, cu cel de-al cincilea lungmetraj al său, comedia Ghinionistul.
     Filmul aduce împreună actori cunoscuți, nume consacrate ale industriei muzicale şi figuri marcante ale showbizului autohton. Cu Vlad Logigan, Sânziana Tarţa, Gheorghe Visu şi Radu Gabriel în rolurile principale, Ghinionistul a rezervat partituri savuroase şi pentru Dorian Popa, Levent Sali, Diana Dumitrescu, Ruby, Augustin Viziru, Virgil Ianţu şi Codin Maticiuc.
     Despre noul său film, Iura Luncaşu declară: „Am aşteptări mari de la Ghinionistul pentru că am o dorinţă uriaşă de a continua în zona asta de film independent. Mai mult, consider că am datoria de a încerca să aduc cât mai mulţi oamenii în sala de cinema, aşa că am mizat pe comedie şi sper că cel puţin din perspectiva genului, a scenariului şi nu în ultimul rând a distribuţiei excepţionale, Ghinionistul să convingă publicul românesc că cel mai bine ne pricepem să râdem. Am avut noroc că am întâlnit oameni care au înțeles asta, primul sprijin venind din Reşita, unde am descoperit o mare deschidere din partea tuturor. Autorităţile locale, în special Primarul Ioan Popa, precum şi comunitatea de business au făcut totul ca acest film să iasă aşa cum ne-am dorit,” a concluzionat regizorul.
     O producţie independentă realizată exclusiv din fonduri proprii sub egida Imagine8 Stories, scenariul este semnat de Salex Iatma, Iura Luncaşu şi Radu Gabriel, producători ai comediei fiind Iura Luncaşu şi Andrei Băltăreţu-Iancu. Filmările au avut loc în luna octombrie a anului trecut, în oraşul Reşita, precum şi în împrejurimi.
     Distribuit de Vertical Entertainment, filmul are premiera în cinematografele din ţară pe 8 decembrie.
     Detalii: facebook
(27.10.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: comedie romaneasca, gheorghe visu, ghinionistul film, iura luncasu

Opinii: