REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film”#dogpoopgirl”, de Andrei Huțuleac, Marele Premiu la Moscova


     #dogpoopgirl, debutul în lungmetraj al lui Andrei Huțuleac, a câștigat trei premii la Festivalul de Film de la Moscova: Marele Premiu pentru Cel mai bun film, Premiu de interpretare feminină – Andreea Grămoșteanu și Premiul criticii din Rusia.
     Andrei Huțuleac a scris scenariul și a regizat filmul, iar Dan Chișu este producător pentru DaKino Film. Distribuția este alcătuită din Andreea Grămoșteanu, Tudor Istodor, Cezar Antal, Paul Chiribuță, Coca Bloos, Carol Ionescu și Mircea Gheorghiu.
     #dogpoopgirl este povestea Alinei Moga, angajata unei bănci din Capitală, care ajunge vedetă pe internet după ce câinele ei defechează în metrou și cineva filmează. Filmulețul îi aduce o notorietate negativă la muncă. Scenariul este inspirat de fapte reale, petrecute în 2005, în Coreea de Sud.
     Juriul festivalului de la Moscova a fost alcătuit din regizorul filipinez Brilliante Mendoza, actorul/producător Milos Bikovic (Serbia/Rusia), cineastul brazilian Karim Ainouz, compozitorul rus Yuri Poteenko și regizoarea de televiziune Nigina Sayfulaeva din Rusia.
     Este al doilea film românesc despre puterea internetului, după Babardeală cu bucluc sau Porno balamuc, al lui Radu Jude (Ursul de Aur la Berlin), care este premiat la un festival internațional.
Detalii: mediafax.ro
(30.04.2021)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: #dogpoopgirl film, andreea gramosteanu, andrei hutuleac

Opinii: