REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmDocumentarul “Lovesc, deci exist”, de Marius Th.Barna, premieră în 16 noiembrie


     Filmul, realizat de Marius Th. Barna după scenariul lui Bogdan Ficeac, prezintă și decriptează situațiile sociale, mentalităţile, motivaţiile care determină o creştere a agresivităţii și a manifestărilor violente. Lovesc, deci exist descoperă adevăruri nespuse, crude, dar esenţiale pentru realitatea înconjurătoare. Întâmplări, profiluri de agresori, profiluri de victime, moment în care se înregistrează un flux mare de evenimente, tipologia cazurilor de violență, analizele și opiniile specialiștilor – criminaliști, sociologi, psihologi, politologi – referitoare la cauzele agresivităţii, la dinamica acesteia în contextul social actual, confesiuni despre propriile frustrări, momente de enervare, istorisirea unor cazuri de violenţă extremă, chiar omucideri, toate conturează imaginea unui flagel în continuă expansiune și transformare, ce amenință funcționarea normală a mecanismelor societal și creează factori de stress suplimentari, adesea insuportabili, pentru fiecare dintre noi.
          Documentarul urmărește mai multe capitole: familia, oraşul, suporterii, şcoala, marginalii, judecaţii, stăpânii şi sclavii, relevând astfel o gamă foarte largă de experiențe, multe traumanizante, urmărind destine ce se intersectează pe parcursul demantelării diverselor tipuri de violență, de la cea domestică până la cea profesională.
     Documentarul  Lovesc, deci exist este o producţie Paradox Film, realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei și al Borsec. Premiera filmului va avea loc în 16 noiembrie 2017, la Cinema Eforie Bucureşti.


 
 
(20.10.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bogdan ficeac, lovesc deci exist documentar, marius theodor barna, paradox film

Opinii: