REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmDocumentarul „Doar o răsuflare” – premieră națională la TIFF 2016


     Doar o răsuflare (regia Monica Lăzurean-Gorgan), o producție HBO Europe și Manifest Film, va avea premiera națională în cadrul Zilei HBO de la Festivalul Internațional de Film Transilvania, ediția 2016.
     Proiecția documentarului are loc joi, 2 iunie, la Casa de Cultură a Studenților, de la ora 16:30. Intrarea este liberă. Filmul va avea premiera la HBO România și pe HBO GO în toamna acestui an.
     Doar o răsuflare explorează natura profund contradictorie a iubirii in viața de familie. Reprezentând atât o călătorie de inițiere, cât și o parabolă teologică, filmul devine martorul a șapte ani din viața familei Sicrea care locuiește într-un sat din România, surprinzând în imagini picturale încercările prin care trec Dobrin, Lia, soția lui și cei trei copii. Dobrin așteaptă o minune care să o facă pe Denisa, fiica lui cea mică, să se ridice din scaunul cu rotile și să poată merge. Pe măsură ce copii devin adulți sub ochii noștri, vedem cum relația sa apropiată cu Dumnezeu afectează relațiile din familie.
     Producția HBO și Manifest Film a avut premiera mondială în aprilie 2016, în Elveția, la festivalul Visions du Réel.
(31.05.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: a mere breath film, doar o rasuflare film, documentar hbo, monica lazurean gorgan, tiff 2016

Opinii: