REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Doar o răsuflare” în competiție la Visions du Réel 2016


     Doar o răsuflare (regia Monica Lăzurean-Gorgan) va avea premiera mondială în cadrul competiției internaționale de lungmetraj documentar a Festivalului Visions du Réel, ce va avea loc la Nyon în perioada 15-23 aprilie 2016.
     Filmul explorează natura profund contradictorie a iubirii în viața de familie. Reprezentând atât o călătorie de inițiere, cât și o parabolă teologică, devine martorul a șapte ani din viața familiei Sicrea, care locuiește într-un sat din România, surprinzând încercările prin care trec Dobrin, Lia, soția lui, și cei 3 copii. Dobrin așteaptă o minune care să o facă pe Denisa, fiica lui cea mică, să se ridice din scaunul cu rotile și să poată merge. Pe măsură ce copiii devin adulți sub ochii noștri, vedem cum legătura lui puternică cu Dumnezeu influențează relațiile de familie.
     Proiecțiile vor avea loc în data de 18 aprilie (la Salle Communale, în prezența regizoarei) și în data de 19 aprilie (Capitole Leone).
     Documentarul este produs de Manifest Film în coproducție cu HBO Europe.
     Detalii: Visiondureel.ch
 

 


 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: a mere breath film, doar o răsuflare documentar, festival documentar visions du réel, monica lazurean gorgan

Opinii: