REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film”Delta neagră”, un proiect Dragoș Bucur & Dorian Boguță


     La sfărșitul lunii februarie, a fost lansat un trailer al seriei Delta neagră, creată de Dragoș Bucur (care e și producător) și Dorian Boguță. Thriller, fantastic, policier noir, serialul îi are distribuție pe Sofia Bucur (fiica lui Dragoș Bucur), Maia Morgenstern, Dragoș Bucur, Tudor Istodor, Rodica Lazăr, Constantin Lupescu, Florin Kevorkian, Elias Ferkin, Luca Motca, Vitalie Bantas, Luca Spiridon.
     Dorian Boguță are o apetență pentru gen (Kazimir, Urma), așa că așteptăm o poveste palpitantă. Scenariul serialului este inspirat și de scurt metrajul Kazimir, a cărui acțiune se petrece în Deltă, câștigător al premiului „Prix du premier film ou film d’ecole du conseil general du Finistre” la Brest European Short Film Festival.
     ”Delta neagră este un basm scris de Dragoș Bucur împreună cu fata lui, Sofia Bucur. Este o chestie mistică, despre Deltă, iele, zmei și lipoveni“, a spus regizorul Dorian Boguța.
     Filmul a primit o finanțare de la stat de 4,13 milioane lei. Filmările vor avea loc în Tulcea și în Delta Dunării, în vara anului 2020. Întreaga echipă a ajuns pe 23 septembrie 2019 în Deltă, unde s-a filmat deja teaser-ul filmului.
(4.03.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: delta neagra serial, dorian boguta, dragos bucur, maia morgenstern, sofia bucur

Opinii: