REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film”Umbre”, sezonul II la HBO, din 12 noiembrie


     Serialul Umbre făcea furori în 2014, când HBO Europe a produs adaptarea unui scenariu australian. Textul a fost rescris de Bogdan Mirică, cel care a semnat și regia, împreună cu Igor Cobileanski. De la scenariu la regie, distribuție și realizare tehnică, totul a funcționat impecabil. Atât de bine încât varianta românească a funcționat și în Australia, nu numai în numeroase țări europene. După ce au terminat primul sezon, cu 8 episoade, cei doi cineaști și-au realizat propriile proiecte. Bogdan Mirică a debutat în regia de lungmetraj cu Câini, iar Igor Cobileanski a avut premieră cu Afacerea Est.
     După turneele de promovare și festivalurile unde au fost premiați, Mirică și Cobileanski au început lucrul la sezonul II al serialului Umbre. Bogdan Mirică a scris un scenariu original, preluând personajele și statutul acestora din primul sezon, dar punându-i în situații în care sunt ”încolțiți”, cum spunea chiar el. Filmările au avut loc în 2016. Mirică a regizat patru episoade, iar Igor Cobileanski două. Director de fotografie a fost tot Andrei Butică, iar distribuția a rămas aceeași - Șerban Pavlu, Maria Obretin, Mădălina Craiu, Gabriel Huian, Dan Hurduc, Andreea Vasile, Sergiu Costache, Doru Ana, la care s-au adăugat două personaje de plan doi, interpretate de Costel Cașcaval și Laurențiu Bănescu. Așa cum ne-au spus toți cei implicați în proiect, situațiile sunt și mai dure, iar evoluția personajelor este surprinzătoare. Cu toate astea, Mirică are resurse narative și și-ar asuma un al treilea sezon, dacă HBO Europe vrea să-l producă.    
Umbre II va avea premiera la HBO în 12 noiembrie. 
Detalii: hbo.ro / facebook
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu
(6.11.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alina david, andreea vasile, bogdan mirica, igor cobileanski, maria obretin, serban pavlu, umbre 2 serial hbo

Opinii: