REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Colentina”, prima expoziție de fotografie a actriței Ada Condeescu


     Vernisajul expoziției cu vânzare „Colentina” va avea loc  joi, 15 decembrie, de la ora 18.30, la Galeria Rotenberg-Uzunov din strada Constantin Esarcu nr. 1, putând fi vizitată până pe 31 ianuarie 2017.
     Expoziția actriței Ada Condeescu va fi prezentată de Sever Voinescu, redactor șef al publicației Dilema Veche, Pavel Șușară, critic de artă, și Mihail Rotenberg, co-fondator al galeriei Rotenberg-Uzunov.
     Fotografiile au fost realizate în timpul filmărilor pentru Dincolo de calea ferată, cea mai recentă producție a regizorului Cătălin Mitulescu, o poveste de dragoste, la rândul ei împărțită între scene dramatice și nuanţe comice, film selecționat anul acesta în competiția pentru Globul de Cristal la Festivalul Internațional de la Karlovy Vary. „Fac fotografie de multă vreme, încă dinainte de vremea studenției. Este vorba de o moștenire de la tata, el mi-a dăruit primul aparat foto pe film, iar în anul doi de facultate am luat Premiul pentru imagine la Festivalul CineMAiubit organizat de UNATC. De altfel, profesorii și oamenii de meserie m-au încurajat mereu și asta a fost foarte important,” spune Ada Condeescu.
     „O vom reprezenta pe Ada Condeescu pe termen lung și suntem fericiți că putem sprijini, ca întotdeauna, tineri artiști mai mult sau mai puțin cunoscuți marelui public. Această expoziție este doar începutul colaborării cu Ada Condeescu,  urmând ca în viitor să participăm la târguri și expoziții internaționale de artă,” spune Eduard Uzunov, co-fondator al galeriei de artă Rotenberg-Uzunov.
     „Compoziția este elementul care mă intrigă cel mai mult și care îmi conduce privirea într-o imagine, dinamica pe care o poți recrea și senzația pe care o ai ca spectator, mă incită. Nu mă limitez la un subiect, încerc să compun cât mai mult în interiorul unei imagini, să fac din asta un exercițiu vizual din care instinctul redă imaginea finală. Mă las în voia lui, și îmi place asta. Văd lucrurile în mintea mea într-o anumită așezare și din asta se naște și nevoia de a fotografia. Fac asta de mult timp, însă abia acum am simțit că e momentul să împărtășesc. E o zona deocamdată neexpusă a mea și mi-a plăcut perioada de mister, acum cred că trebuie să eliberez aceste imagini, să aibă drumul lor,” spune Ada Condeescu.
(08.12.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ada condeescu, expozitie fotografica, galeria rotenberg-uzunov, „colentina” expozitie

Opinii: