REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Charleston”, proiectat la Vilnius, Viena, Istanbul și Londra


     În această primăvară, Charleston, debutul în lungmetraj al lui Andrei Creţulescu, își continuă periplul festivalier, în așteptarea premierei românești din iunie.
     Pe 28 martie, Charleston va fi proiectat în cadrul competiției internaționale a Festivalului de la Vilnius „Kino Pavasaris”, ajuns la ediția cu numărul 23.
     În aprilie, filmul va fi prezentat în cadrul competiției destinată filmelor de debut a Festivalului Let’s CEE Viena și în secțiunea „Young Masters” a celei de-a 37-a ediții a Festivalului Internațional de la Istanbul.
     Pe 22 aprilie, Charleston va fi proiectat în cadrul Galei de închidere a celei de-a 14-a ediții a Festivalului de Film Românesc de la Londra, eveniment organizat de Profusion International în parteneriat cu Curzon Cinemas și cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.
     Charleston e povestea dulce-amară a unui triunghi amoros absurd, „format” din doi bărbați și femeia pe care au pierdut-o amândoi, un love story neconvențional cu parfum  retro, un cocktail pop condimentat cu umor negru, emoție, un soundtrack eclectic și chiar un intermezzo dansant. Din distribuția filmului fac parte Şerban Pavlu, Radu Iacoban, Ana Ciontea, Victor RebengiucAna UlaruDorian Boguţă, Gabriela Popescu, Adrian TitieniAndreea VasileGavril PătruGheorghe IfrimLucian IfrimSergiu CostacheAlina Berzunţeanu
     Charleston este o producție româno-franceză între ICON Production și Les Films du Tambour, realizată în coproducție cu .Mille et Une. Films și Wag Prod, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, The Group, Publicis Groupe, Region Bretagne, Rennes Metropole, în asociere cu Kinosseur, Wearebasca, Digital Cube și cu participarea HBO Europe. Producătorii filmului sunt Velvet Moraru, Marie Legrand, Rani Massalha și Andrei Crețulescu. Agentul internațional de vânzări al filmului este compania franceză Versatile. Promovarea media este asigurată de compania ROLLERCOASTER PR.
     Charleston, despre care Cineuropa spune „mai rar un film românesc cu un asemenea potențial de public”, a avut premiera mondială în competiția oficială a Festivalului de Film de la Locarno 2017. Filmul este distribuit în România și Republica Moldova de Kinosseur și va fi lansat în cinematografe pe 8 iunie 2018.
(27.03.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andrei cretulescu, charleston film, icon production, radu iacoban, serban pavlu

Opinii: