REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film”Charleston”, de Andrei Crețulescu, în competiție la Locarno


Charleston, debutul în lungmetraj al lui Andrei Creţulescu, a fost selecționat în competiţia oficială „Concorso Internazionale” a Festivalului de Film de la Locarno (2-12 august 2017).

     La câteva săptămâni după moartea soției sale, Ioana, și în seara în care împlinește 42 de ani, Alexandru are parte de un „cadou” cel puțin bizar: vizita mai tânărului Sebastian, care pretinde că a fost iubitul Ioanei în ultimele cinci luni... mai mult sau mai puțin. Charleston este povestea  dulce-amară a unui triunghi amoros absurd, „format” din doi bărbați și femeia pe care au pierdut-o amândoi.
     Din distribuția filmului fac parte Șerban Pavlu, Radu Iacoban, Ana Ciontea, Victor Rebengiuc, Ana Ularu, Dorian Boguță, Gabriela Popescu, Adrian Titieni, Andreea Vasile, Gavril Pătru, Gheorghe Ifrim, Lucian Ifrim, Sergiu Costache, Claudiu Dumitru, Letiția Vlădescu, Vlad Galer și Alina Berzunțeanu.  Scenariul este scris de Andrei Creţulescu, imaginea poartă semnătura lui Barbu Bălășoiu, montajul este realizat de Cătălin Cristuţiu, scenografia de Mălina Ionescu, muzica originală e compusă de Massimiliano Nardulli, iar sound design-ul îi aparține lui Marius Leftărache. Soundtrack-ul filmului conține piese interpretate de Get Well Soon, Dengue Fever, Pretties for You, Harlequin_Jack, Noir Desir și Pipe’s Not Dead!.
     Charleston este un film care nu se sfiește să le ceară spectatorilor să se emoționeze, să râdă și să plângă, uneori în spațiul aceleiași secvențe. Este un film trist, dar nu disperat, este un film hazliu, dar nu vesel. Pentru a-l parafraza pe Leonard Cohen - este un film la care „să râzi și să plângi, să plângi și-apoi să râzi iară și iară”, spune regizorul Andrei Crețulescu.
     Charleston este o producție româno-franceză între ICON Production și Les Films du Tambour, realizată în coproducție cu .Mille et Une. Films și Wag Prod, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, The Group, Publicis Groupe, Region Bretagne, Rennes Metropole, în asociere cu Kinosseur, Wearebasca, Digital Cube și cu participarea HBO Europe. Producătorii filmului sunt Velvet Moraru, Marie Legrand, Rani Massalha și Andrei Crețulescu. Agentul internațional de vânzări al filmului este compania franceză Versatile.
     Charleston va fi distribuit în România și Republica Moldova de Kinosseur.
Detalii: facebook
 
 
(12.07.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andrei cretulescu, charleston film, icon productions, les film du tambour, locarno film festival 2017, radu iacoban, serban pavlu

Opinii: