REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Caisă”, un documentar regizat de Alexandru Mavrodineanu


     Documentarul despre lumea boxului, despre creșterea și descreșterea campionilor, despre tenacitatea unui antrenor și lupta lui zilnică împotriva superficialității este acum în cinematografe. După premiile la Astra Film Festival pentru Cel mai bun film românesc și Docuart pentru Cel mai bun regizor, în 2018, Caisă poate fi văzut de spectatori în sala de cinema.
     Realizat pe parcursul a mai mulți ani, timp în care regizorul-cameraman a fost alături de antrenorul Dumitru Dobre și de elevii lui, filmul lui Alexandru Mavrodineanu este și observațional, dar și tandru, implicat emoțional în viața eroilor săi. De altfel, regizorul are această abordare personală în filmele pe care le face. Cu ceva timp în urmă, avea loc premiera documentarului său Omul-Pasăre, produs de HBO, despre pilotul octogenar Nicolae ”Mami” Mihăiță, tot un portret de erou mai puțin știut.
     Caisă este în cinematografe din 1 martie, distribuit de Transilvania Film. La premieră au fost prezenți membrii echipei, antrenorul Dumitru Dobre și boxerul Cristian Palcuie ”Caisă”.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alexandru mavrodineanu, caisa documentar alexandru mavrodineanu, cristian palcuie caisa, dumitru dobre antrenor

Opinii: