REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Filme româneşti în Turcia


   


      A treia ediţie a Festivalului Human Rights Film Days din Turcia se deschide pe 10 decembrie, la Ankara, şi marchează Ziua Internaţională a Drepturilor Omului. Evenimentul este organizat de Delegaţia Uniunii Europene în Turcia şi clusterul EUNIC Turcia, din care face parte şi Institutul Cultural Român “Dimitrie Cantemir” din Istanbul.
     Cinematografia românească va fi reprezentată de filmele După dealuri, regia Cristian Mungiu, şi Muzica în sânge, regia Alexandru Mavrodineanu, scurtmetraj care a primit Premiul publicului în 2010 la Festival on Wheels, competiţie organizată tot în Turcia. Actriţa Cristina Flutur, care, împreună cu Cosmina Stratan, a primit Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal la Cannes în 2012, pentru rolul din După dealuri, va fi prezentă la festival şi va participa la proiecţiile filmului. Regizorul Alexandru Mavrodineanu va fi prezent la Izmir, pentru proiecţia filmului Muzica în sânge, programată pentru data de 14 decembrie.

http://www.avrupa.info.tr/eu-and-human-rights/human-rights-film-days.html
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alexandru mavrodineanu, cristina flutur, dupa dealuri, filme romanesti in strainatate, human rights film days

Opinii: