REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Ana Dumitrașcu despre ”Imaculat”


     Tânără, frumoasă și sofisticată, Ana Dumitrașcu abia a terminat studiile de actorie la UNATC ”IL Caragiale” și a câștigat castingul pentru rolul principal din Imaculat. Scenariul filmului e scris de Monica Stan, care semnează și regia, împreună cu directorul de fotografie George Chiper-Lillemark. Producătorul filmului este Marcian Lazăr, pentru Axel Film.
     Povestea are un sâmbure autobiografic, așa că Monica Stan, împreună cu directorea de casting Viorica Capdefier, a făcut alegerea actriței pentru rolul Daria după mai multe probe. Talentul Anei Dumitrașcu a determinat decizia, iar orele îndelungate de machiaj au transformat-o în adolescenta confuză, care a ajuns într-un centru de dezintoxicare, cu urme de acnee pe față și părul nespălat.
Temătoare și aparent fără reacție, Daria nimerește în mijlocul unui mic viespar de drogați, care au fost internați la recuperare. Violenți și fără scrupule, bărbații din jur sunt dominați doar de Spartac (Vasile Digudai), care are o slăbiciune pentru adolescenta rătăcită și o protejează. Personajul Anei Dumitrașcu este ca o pisică, acceptând protecția, dar acționând în momentul oportun.
     Ana Dumitrașcu și Monica Stan au devenit prietene în perioada realizării filmului, relație care a ajutat-o pe actriță în conturarea personajului. Ana este aproape tot timpul în cadru, camera îi urmărește reacțiile, de cele mai multe ori la prim-plan, așa că trăirile și asumarea personajului au fost esențiale. Despre momente de la filmare și de la Veneția, ne-au povestit în exclusivitate.
     Premiile primite de Imaculat la Festivalul de la Veneția au confirmat nu numai povestea, dar și calitatea artistică a filmului, la care a contribuit toată distribuția.  
     Acum, Ana Dumitrașcu repetă pentru un spectacol de teatru, regizat de Iris Spiridon, și scrie pentru revista Film Menu, editată de UNATC ”Il Caragiale”.
Imagine: Nicolae Cara
Montaj: Radu Georgescu

Cuvinte cheie: ana dumitrascu actrita, imaculat film, monica stan

Opinii: